lördag 30 april 2011

Nervöst!

Nu är det gjort!

Min novell "insikter vid vattenfallet" är inskickad till litteraturtävlingen - och jag är bra nervös. Det var länge sedan jag anmälde mig till en skrivtävling i detta omfång. Jag har ingen aning hur stor konkurrensen är, men allt jag kan göra är att hoppas på det bästa - och hoppas på att det är det min tur nu! :D  

Idag är sista chansen att anmäla sig till tävlingen! TITTA HÄR! 

/Nellie C Lind

fredag 29 april 2011

Dagens schema.

Idag ska jag korrekturläsa färdigt min novell som ska skickas in till novelltävlingen jag skrev om i ett tidigare inlägg. Sedan ska jag hålla tummarna. :D

torsdag 28 april 2011

Det finns gott om tid - men var är orken?

Det är inte längre som när man var i tonåren, då man kunde sitta tio timmar i streck vid datorn och bara skriva. Då behövde man inte bry sig om något annat än sig själv. 
Nu när man är vuxen och har en egen familj är det mycket som kommer före och allting handlar om prioriteringar. Alla dessa måsten! Huset måste städas, tvätten måste tvättas, sonen måste till skolan och maten måste lagas osv osv osv .... Och egentligen tar ju allt detta inte särskilt lång tid av dagen, men trots det är man helt slut mot kvällen och inser att allting måste upprepas igen - dagen därpå! Det är då man tappar orken ännu mer ... Dessutom spelar det inte någon roll hur mycket man än städar, diskar osv - det är ändå rörigt hela tiden.

Jag känner att jag är inne i en mindre bra svacka just nu. 
Sambon ligger sjuk på soffan sedan en vecka tillbaka och jag känner mig inte särskilt kry heller för den delen - och disken bara växer.
Istället sitter man här framför datorn och gör ingenting för att man inte orkar - men tiden, den finns det minsann gott om!

onsdag 27 april 2011

Litteraturtävling!

Har upptäckt en litteraturtävling för folk som ännu inte debuterat! Jag arbetar på en novell som jag tänker bidra med, men det är bråttom. Den sista anmälningsdagen är den 30 april - så skynda på om du vill vara med. :)

LÄNK TILL TÄVLINGEN.

torsdag 7 april 2011

Legenden om revial'thor.

Tänkte berätta i det här inlägget hur allting började, hur min bokserie "legenden om revial'thor" uppstod.


Vad handlar "legenden om revial'thor" om?
Om jag ska dra den korta versionen så handlar den om en ung flicka som är utvald av gudarna för att rädda världen. Låter tråkigt, eller hur? Ganska vanligt ämne inom fantasy - så låt oss göra det lite mer spännande! :)

Så vad handlar serien om? Om jag ska dra den långa versionen så blir det en hel del att berätta. Men vi börjar med en sak i taget. 
Allt började någon gång år 1999 när jag var nitton år gammal med en liten dagdröm. Den handlade om en flicka som tvingades gifta sig med en mäktig man, men hon var rädd för honom. Denna korta dagdröm kom sedan att utvecklas till vad som idag är en fantasyserie på cirka 8 böcker som jag kallar för "legenden om revial'thor". Bok 1 "månstenen" är färdigskriven, likaså bok 2. Bok 3 har jag skrivit till hälften, men serien är i stort sätt färdig i mitt huvud. Gäller bara att få ned den på papper. :)

Så vad är revial'thor för något?  
Jo, det är ett språk! Det är som vilket språk som helst, skillnaden är att det är ett magispråk. När någon använder orden i språket kan magiska saker ske. Några exempel är att skapa en storm, en eldsköld eller kanske bara lyfta en liten sten. Det enda problemet är att ingen får använda detta språk eftersom det är förbjudet.

Magispråken.
Det finns 3 magispråk i "legenden om revial'thor".

Revial'thor - Okänt, går inte att använda längre, förbjudet. Ingen vet hur uttalet är. 

Revial'thil - Det vanligaste språket och är inte heller särskilt svårt att använda. Dialekten påminner om spanska. 
Exempel: Si'hier si thil vie matana.

Revial'than - Detta språk är inte lika lätt att lära sig. Dessutom liknar det revial'thor, därför är uttalet väldigt viktigt annars kan man orsaka en katastrof. Dialekten är tung och hård, påminner om ryska. 
Exempel: Vo'hilie vier than mi sivier.

Hur används språken?
Jag har självklart skapat hela världen som serien utspelas i. Ritat upp en karta med städer, byar och annat i en medeltida miljö. I denna värld lever människor, älvor och andra raser, till exempel féer. Räkna inte med att hitta några troll, orcer eller liknande här. Och räkna inte heller med att älvorna är som i de klassiska fantasyböckerna. :)

I denna värld finns tre riken - Solens rike, Det förbjudna riket samt Skuggornas rike. Varje rike styrs av en härskare. De flesta som lever där är helt vanliga personer, men så finns det de som föds med förmågan. Det vill säga de som kan använda magispråken. Utan förmågan är språken inget mer än vanliga, talade språk. Du måste ha förmågan för att kunna använda magin som språken ger. Dessa personer kallas bärare. 

En bärare föds inom ett av språken och kan endast använda det språket. Är du revial'thanbärare kan du inte använda revial'thil. Som barn testas du i Förmågans prov för att avgöra om du är en bärare eller inte. Om du är det utses en läromästare som skolar dig. De som är riktigt duktiga antas till Illoune - skolan för bärare.

Den långa versionen.
Så, nu har vi avklarat hur världen i min bokserie ser ut i stora drag. Låt oss ta den långa versionen nu. Vad händer egentligen i serien?

Bokens huvudkaraktär är en liten flicka som heter Elhewri. Tidigare hette hon Diendre, men jag valde att ändra hennes namn då jag inte var helt nöjd. Läsaren får följa henne från att hon är liten och se henne utvecklas.
 
Elhewri förstår tidigt att hon är annorlunda. Hon föds med en väldigt unik stjärnhud som ingen tidigare skådat. Hennes mor dör vid hennes födelse och fadern är okänd. Istället fostras hon av Dari och Drazin. Dessutom visar Solrikets härskare henne väldigt mycket intresse. Hon finner inte detta särskilt tilltalande. 

Gudarna Livet, Kärleken och Döden som pockar på Elhewris uppmärksamhet talar alltid i gåtor. De vill ha något från henne, men hon vet inte vad. De säger att när tiden är inne, när hon är mogen nog att förstå kommer hon att få veta vad som väntar henne. Fram tills dess måste hon utvecklas och lära sig att förstå vad som döljer sig inom hennes unika själ.

Serien är full med gåtor, mysterier och äventyr. Fokus ligger väldigt mycket på relationer, känslor och spänning.

Låter det här intressant? :)
I sådant fall finns boken utlagd i sin helhet på Kapitel1.se. Observera att endast den gamla versionen finns där. Den nya och uppdaterade versionen kommer inte att jag att lägga upp. Om boken tilltalar dig så lämna gärna en kommentar här! :)

Jag trodde att jag var färdig.

Jag trodde att jag var färdig, men att skriva en bok är verkligen ett evighetsprojekt. Jag har insett att min bok kanske har större chanser om jag ändrar några småsaker. Fast småsaker är de kanske inte. Ska bland annat ändra huvudkaraktärens namn och ålder. En annan karaktär ska också få byta namn, känner mig inte nöjd med dem nuvarande namnen. Det är Legenden om revial'thor jag talar om - en bok jag började skriva sommaren 1999. Jisses ... Skrev den på tre-fyra månader, men den har genomgått en ordentlig genomgång sedan dess.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...