söndag 31 juli 2011

Bokrecension.

FALLEN ÄNGEL AV BECCA FITZPATRICK


HANDLING:

Med sitt hånfulla leende och ögon som ser rakt igenom henne, fångar Patch omedelbart Noras uppmärksamhet. Om än mot hennes vilja och absolut mot allt bättre vetande. Patch dyker upp överallt i Noras liv, och verkar dessutom veta mer om henne än hennes närmaste vänner. Nora måste välja; ge upp sitt motstånd och bli hans eller fly så långt bort det bara går. Men när sanningen om Patch börjar gå upp för henne är det för sent att fly ...


FÖRDELAR:

Det här är en bok som jag sträckläste. Det är sällan jag finner en bok som lyckas fånga mig som denna har gjort. Den är rolig, spännande och komisk. Patch har en härlig och kaxig attityd som man bara inte kan låta bli att tycka om. Nora känns som en trovärdig karaktär även om hon ibland gör saker som får mig att tänka att så skulle jag aldrig våga göra!
Boken är välskriven, lättläst och väldigt spännande. Lite utav en deckare där man får följa Nora medan hon försöker lösa mysteriet med Patch. 
Författaren ger läsaren dessutom en helt ny syn på änglar!

NACKDELAR:

Här har jag egentligen ingenting stort att anmärka på. Det handlar mer om en smakfråga. Jag är inte särskilt förtjust i att boken är skriven i jag-form, men jag älskar den ändå! :D

BETYG:
5/5 


/Nellie C Lind 

lördag 30 juli 2011

Min nästa bok!

Jag har knappt hunnit avsluta en bok innan jag vill dra igång med nästa. Låg kvar i sängen i morse och dagdrömde om den. Först var jag helt inställd på att min nästa bok skulle handla om änglar, men nu har jag insätt att, av alla böcker som jag har på lager i huvudet, ska jag skriva den som handlar om svart och vitt! :D Större delar av boken spelades upp i mitt huvud i morse - och det första steget blir att kolla upp London på 1890-talet! 


/Nellie C Lind

tisdag 26 juli 2011

Det går segt.

Det går segare med korrekturläsningen än vad jag hade hoppats. Sju kapitel har jag lyckats gå igenom och jag tror att jag måste läsa igenom det sjunde kapitlet igen. Är inte särskilt nöjd med det. Jag måste även plugga nu inför en kommande tenta i augusti, men jag hoppas fortfarande att boken blir färdig till augusti. I varje fall min korrekturläsning. 


/Nellie C Lind

onsdag 20 juli 2011

100 sidor på 2 veckor - Check!!

Vilken härlig känsla det är!! Min bok är färdig och jag lyckades hålla min till min plan att skriva 100 sidor på 2 veckor. Helt ofattbart! Är oerhört stolt över mig själv. Det var länge sedan jag hade en färdig bok. Har många påbörjade. 

Nu känns det som att jag kan slappna av lite. Nästa projekt som väntar är korrekturläsning och att tvinga några stackare att läsa igenom den. :D 


 /Nellie C Lind

tisdag 19 juli 2011

Snart färdigt.

Nu är det inte mycket kvar, kanske 10 sidor, sedan kommer boken att vara färdig! :D Förhoppningsvis lyckas jag skriva färdigt idag, eller så blir det först i morgon. 


/Nellie C Lind

lördag 16 juli 2011

Känns i hela kroppen.

Nu känns det verkligen i hela kroppen att jag har skrivit varenda dag i drygt en vecka. Huvudet är ganska mosigt och det går trögare. Är inne på elfte dagen och känner att jag skulle behöva en paus från skrivandet, men stressar samtidigt, för jag vill få det färdigt. Nu är det ju inte särskilt mycket kvar. 20-30 sidor till och sedan är boken färdig! 80 sidor har jag med andra ord fått ned på denna tid och jag är verkligen nöjd. 
Sedan ska det korrekturläsas och korrekturläsas. :P 
*pust pust*


/Nellie C Lind

tisdag 12 juli 2011

Min nya favoritlåt.

Upptäckte den här låten härom dagen. Aldrig hört den förut, men jag fullkomligen älskar den! :D



/Nellie C Lind

Det går framåt!

Det har inte blivit särskilt mycket bloggande de senaste dagarna. Jag har haft fullt upp med att försöka skriva färdigt min bok "Dödens gåva". Och jag måste medge att jag är stolt över mig själv. På en vecka har jag lyckats få ned 57 sidor. Idag skrev jag nog också det mest spännande kapitlet hittills och jag lever verkligen in mig i boken. Jag verkligen älskar det jag gör! :D
Jag räknar med cirka 50-60 sidor till innan boken blir färdig och förhoppningsvis lyckas jag hålla mig till min plan, dvs 100 sidor på 2 veckor. Just nu ser det ut som att jag kommer att lyckas. 

Jag har även hunnit med att läsa "Fallen ängel" av Becca Fitpatrick som jag fick hem för drygt en vecka sedan. Sprang sedan iväg och köpte uppföljaren "Förlorad ängel" och sträckläste den. Så fort jag hinner ska jag lägga upp en recension, men jag kan säga redan nu att jag rekommenderar dem varmt!! :D


/Nellie C Lind

fredag 8 juli 2011

Dödens gåva.

Trots att man skrivit ned vad som ska hända i boken lyckas man komma på nya saker. :) Ett helt kapitel till faktiskt, samt att jag har även lyckats komma på en anledning till att behålla bokens titel precis som den är! Vad det är får ni veta när ni läser den. :P

Igår blev det dock inget skrivande. Det var så mycket annat som behövdes fixas, men idag fortsätter jag! 21 sidor av 100 är skrivna än så länge.  


/Nellie C Lind

onsdag 6 juli 2011

Nu är böckerna här!

Nu har böckerna slutligen dykt upp! Tycker att det tog lät väl lång tid, men nu är de i varje fall här. Ser fram emot att få läsa dem! 



Ps: Jag lyckades även få ned 11 sidor igår! Bara 89 kvar för att nå mitt mål. :D


/Nellie C Lind

tisdag 5 juli 2011

100 sidor på 2 veckor?

Är det över huvud taget möjligt för mig? För många år sedan var det det, men idag? Ja, vi får väl se, men sådan är planen. 

Nu när "Stjärnfall" är färdig tänkte jag hoppa på nästa bokprojekt - att avsluta "Dödens gåva". För det första måste jag byta titel på boken för den passar inte alls, men det är inte så relevant just nu. Nu handlar det om att skriva färdigt boken. 150 sidor är än så länge skrivna och jag hoppas kunna skriva 100 sidor till de närmaste två veckorna. Man ska passa på när man har barn och sambofritt. :)
Igår satt jag och skrev ned det som ska ske i varenda kapitel, i stora drag och idag ska jag sätta igång. 

Varför så bråttom? Jo för jag är trött på att inte kunna få ned alla böcker som finns mitt huvud! Jag hur många som helst som väntar och de blir inte färre. Efter "Dödens gåva" har jag fyra böcker till (alla fristående) som ska skrivas. Utöver det har jag hela fantasyserien "Legenden om revial'thor" också. Där är bok 1 och 2 redan skrivna samt att bok 3 är skriven till hälften. Ungefär 8 böcker är planerade i den serien.
Men det slutar inte där! Jag har YTTERLIGARE en fantasyserie som väntar. Kan ni förstå min frustration över att inte kunna (läs orka) skriva medan böckerna bara staplar sig i ens huvud?!

Men nu har jag fått den efterlängtade energin för att kunna genomföra detta! Hoppas bara att det håller sig ... 

Så ... 100 sidor på 2 veckor? Jag hoppas det! :D


/Nellie C Lind

måndag 4 juli 2011

BOKEN ÄR FÄRDIG!

Igår kväll avslutade jag den sista korrekturläsningen av min första bok ur serien "legenden om revial'thor"! Endast en liten sak återstår och det är att komma på ett efternamn till en karaktär.

Boken genomgick inte världens största förändring - jag var nog ganska nöjd med den som den redan var. Bara några meningar här och där skrevs om. Vissa karaktärer fick också byta namn. Diendre däremot - huvudkaraktären - fick behålla sitt namn, trots allt. 
För er som har läst boken så har Diena bytt namn till Idalie och Jian har bytt till Kihn. Måste bara komma på ett bra efternamn åt honom, men medan jag funderar ska jag springa ned till centrum och köpa bläck, papper och kuvert för att börja skriva ut boken och skicka in den!
Boken har också fått byta namn! Nu heter den inte längre "Månstenen" - utan "Stjärnfall". 


/Nellie C Lind

lördag 2 juli 2011

Värmen tar kål på mig!

Det finns inget värre än en varm sommardag! Fuktigt så att det känns att man simmar i luften, solen gassar för fullt och inte ett enda moln i sikte! Fy f*n! Jag kan inte koncentrera mig, blir bara jätte stressad och irriterad. Minsta lilla ansträngning och man är redo att däcka. 

15 grader ska det vara. MAX!! Så att man fryser lite om fingertopparna och näsan, plus skugga och solen bakom moln - då trivs jag som bäst!! :D  


 /Nellie C Lind
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...