måndag 19 september 2011

Dags för nästa bok!

Min bok "Dödens gåva" är färdigskriven och jag kan inte göra särskilt mycket mer än att vänta på att några personer ska korrekturläsa den. Men jag tänker inte sitta och bara rulla tummarna. Under tiden har jag dragit igång mitt nästa bokprojekt.

Boken har arbetstiteln "Mörkrets märke". Skrev om den i ett tidigare inlägg och än så länge har jag skrivit 8 sidor i den. Den här gången är det inte någon jakt på att skriva 100 sidor på två veckor, men jag hoppas att det inte tar allt för lång tid att skriva den. Jag hoppas få ned mellan 50-100 sidor i månaden. :)

/Nellie C Lind

fredag 16 september 2011

Nya böcker till bokhyllan.

För några dagar sedan kom min senaste bokbeställning - Fallen av Lauren Kate och Nightshade av Andrea Cremer. Jag blev väldigt intresserad av dessa böcker efter att jag läst om dem på en annan bokblogg. Det är mina två första engelska böcker - någonsin, och jag har redan börjat läsa den ena av dem. Återkommer med bokrecension så fort jag är färdig. 



 /Nellie C Lind

Recension.

DE UTVALDA - TANKELÄSAREN AV KRISTIN CASHORE






HANDLING:

Hon var bara åtta år gammal när hon dödade en man första gången. Tio år senare tvingas Katsa fortfarande hota och döda människor åt kungen. För hon är en av de sju kungadömenas särlingar - född med en särskild gåva som kungen har rätt att utnyttja.

Katsa är slagkämpen som ingen kan besegra. Allt förändras när hon möter prins Po - han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne ... Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sin början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne ...

------------------------------------

Det här är en bok som börjar direkt, vilket jag oftast brukar föredra, men samtidigt känner jag att det blir för mycket information på en och samma gång. Läsaren kastas rakt in i allt utan att riktigt få chansen att andas, speciellt när de sju rikena presenteras börjar jag känna att nu är jag bara förvirrad. Som tur är fortsätter inte det så här genom hela boken. Efter ett tag lugnare det ned sig och alla den information man fick från början börjar sjunka in.

Jag gillar boken och ibland är den svår att lägga ifrån sig, men ju längre in i boken man kommer desto trögare verkar det gå. Spänningen avtar och efter ett tag känns det som att karaktärerna inte gör något annat än rider, jagar och äter. 

Jag reagerar också lite på karaktärernas namn och förstår inte riktigt hur författaren tänkte när hon döpte dem. Katsa känns ibland lite överdriven och oövervinnlig medan Po känns mer vanlig och trovärdig. Han kan åtminstone bli skadad, men ingen kan skada Katsa. 

Stridsscenerna reagerar jag också på. Tycker inte riktigt att texten flyter på riktigt där. Det känns mer som att hon gör ett slag, sedan ett till, snurrar runt lite och sparkar. Sedan gör hon något annat. Det känns mer som en beskrivning inför ett filmmanus där skådespelarna behöver veta exakt vilket steg kommer när, men i en bok känns det inte riktigt som att det passar.

Men på något sätt lyckas ändå författaren hålla mig intresserad. Jag känner aldrig att nu vill inte jag läsa mer, utan jag tar mig igenom boken utan större svårigheter. Språket är bra och lättläst, även om jag på vissa platser i texten tycker att det går lite för snabbt. Vissa dialoger känns lite skrattretande och för rakt på sak och jag inser snabbt att även om boken är intressant så är jag inte riktigt i rätt ålder för den. Som femton eller sextonåring hade jag antagligen slukat boken. 

BETYG:
3+/5


/Nellie C Lind



 

tisdag 6 september 2011

En liten intervju.

Fick härom dagen förfrågan om jag kunde ställa upp på en intervju om min blogg på bloggande.ifokus. Självklart, tyckte jag och så här blev resultat :)



/Nellie C Lind

torsdag 1 september 2011

För länge, länge sedan ...

Jag blev lite sentimental efter att jag lagt upp mina dikter och rotade runt i bokhyllan efter mina gamla böcker.
Min mamma köpte vår första dator 1997. Då var jag 17 år gammal och började använda den till att skriva mina böcker. Men innan dess skrev jag allt för hand och jag tog några kort för att visa er. 

Så här såg det ut för cirka 20 år sedan. Vanliga kollegeblock
användes för mina böcker. Dessa är
från runt omkring 1995. Synd bara att jag inte behöll alla
 men dum som man var kastade jag dem.

 Så här såg det ut.

De här pärmarna innehåller de första manusen jag skrev 
på datorn och är från sena 90-talet. Jag valde att behålla
dem för att ha något att minnas och för att kunna
se min utveckling som skribent. Det är väldigt roligt att titta
i dem och se hur man en gång skrev. :)

"Häxans son" var det första manuset som skrevs på datorn.
Det andra manuset är "Örnens skri" som är första boken
ur en fantasyserie som jag kallade "Vindens barn". Jag skrev
tre böcker innan jag övergick till "Legenden om revial'thor".
Kanske en dag får den chansen att komma fram igen. :)

 /Nellie C Lind

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...