tisdag 27 mars 2012

Det hade jag inte förväntat mig!

När jag gick ut med att jag sökte efter korrekturläsare för min bok "Dödens gåva" hade jag förväntat mig att kanske en eller två personer skulle höra av sig, läsa ett eller två kapitel och sedan skulle det inte vara mer med den saken. Förstå min förvåning när FEMTON personer hör av sig, varav flera vill läsa hela eller större delen av boken! Jag blev otroligt glad och tusen tack till er alla som ställt upp! Jag uppskattar det verkligen. 

Har även fått fina recensioner tillbaka om boken. Än så länge har ingen av dessa personer sagt något dåligt om den, alla tycker om den och flera hoppas att ett förlag vill ge ut den!

Oj, vad roligt det här var! :))

Nu ska jag börja gå igenom allt folk kommenterat i boken och sedan skicka in till en professionell korrekturläsare innan den skickas vidare till olika förlag! 

tisdag 20 mars 2012

Novelltävling!

Mörkerdottirs förlag, som ger ut böcker med övernaturliga och mörka inslag, har nu en novelltävling! Temat är DEMONER och ska vara inskickat senast den 15 maj.

Om du är intresserad kan du klicka HÄR för att läsa mer. Lycka till! :)


måndag 19 mars 2012

Filmrecension: Breaking dawn part 1.

 


Det lär inte hända särskilt ofta att jag recenserar filmer här på bloggen, men eftersom "Breaking dawn part 1" är baserad på twilightböckerna skrivna av Stephenie Meyer väljer jag att göra det ändå.

Filmen har nyligen kommit ut på DVD.











Spoiler varning!

Jag tycker att det var ett smart drag att göra om "Breaking dawn" till två filmer. Hade antagligen inte fungerat som en film. Part 1 utspelar sig från att Edward och Bella gifter sig fram till att hon förvandlas till vampyr, och jag tycker att de lyckas få med de viktigaste delarna ur boken.

Första delen av filmen är rätt långtråkig och jag imponeras inte av skådespelarprestationerna. Ibland känns det skrattretande dåligt och jag kan knappt hålla mig för skratt när Jacob läxas upp av Sam strax innan Jacob bryter sig loss och blir sin egen flock. Scenen känns bara löjlig just då även om den är väldigt bra gjord när Jacob delar med sig av sina tankar om vad som hänt Bella när han förvandlat sig till varg. När Bella och Edward gullar med varandra känns också väldigt stelt och jag har svårt att ta allt på allvar.

Men när all action sätter igång blir skådespelarprestationerna tusen gånger bättre! Andra halvan av filmen är grymt bra gjord och jag slukas med i historien. Förlossningsscenen hade inte kunnat bli bättre och slutet var bara underbart! Plötsligt känns allting väldigt proffsigt och det jag upplevde som amatörmässigt i början av filmen är borta. Nu längtar jag bara efter att få se andra delen.

BETYG: 4-/5

lördag 17 mars 2012

Korrekturläsare av "Dödens gåva" sökes!

Det är inte mycket kvar nu! Bara några kapitel till, sedan är jag färdig med korrekturläsningen av "Dödens gåva". Men man blir lätt blind för sin egen text när man kollat igenom den några hundra gånger. Därför söker jag nu efter några personer som kan tänka sig att korrekturläsa ett eller flera kapitel ur boken. Du behöver inte vara proffs men någon slags erfarenhet av korrekturläsning vore bra. Om du är intresserad kan du höra av dig till mig:

nellieclind@yahoo.se

Klicka på "Mina böcker" för att läsa vad "Dödens gåva" handlar om.

tisdag 13 mars 2012

Recension: Den magiska bokskrivaren av Maria Edgren.

Ingen visste vad som hände en där natten för länge sedan. Det var natten då Agatha, byns egna lilla häxa, försvann från sin stuga bredvid den gamla linden. Allt man hittade var Agathas kläder, katten Smoll och naturligtvis boken. Den enorma boken - fylld med Agathas sagor. Men som så många andra mysterium, så glömdes det bort allt eftersom tiden gick. Ända tills "de hemliga" fick nys om det. 

De hemliga - Mirry, Jossan och Leo - bestämde sig för att ta reda på vad som hände med Agatha. Men det som de från början trodde kunde vara ett kul äventyr visar sig vara långt mycket mer fantastiskt än de någonsin hade kunnat drömma om. Deras efterforskningar tar dem in i en värld av sagor och magi, men också av ondska - en ondska som hotar att förgöra dem alla. 

__________________________________________________________________

Det här är en fantasybok för de yngre läsarna och jag har läst den tillsammans med min snart nioårige son, så han är också med och recenserar! :)

Själva historien om den försvunna Agatha är spännande och jag tycker att författaren Maria har ett vackert språk. Karaktärerna känns dock lite intetsägande, inget som direkt gör att de sticker ut. Nu syftar jag på de tre huvudkaraktärerna Mirry, Jossan och Leo. Ibland känns de som en och samma person.

Berättelsen är lättläst och jag försöker föreställa mig hur jag hade sett på boken om jag varit tio år gammal. Antagligen hade jag slukat den för den är full av magi, spänning och äventyr. I den åldern bryr man sig inte om grammatik och stavfel särskilt mycket. Men som vuxen måste jag säga att även om berättelsen är bra så behöver den korrekturläsas igen. 

Ibland kan jag också tycka att det kanske är lite för mycket beskrivningar i början och min son tappade intresset för boken till och från på grund av detta. Ett barn vill nog att allt ska hända snabbt. Men jag tror helt klart att det här är en bra och spännande bok för barn som tycker om att läsa! 

BETYG: 3/5


MIN SONS RECENSION:

Jag tyckte att boken var bra och spännande, men att den var lite seg i starten. Jag tycker att vissa saker hade kunnat förklaras enklare. 

BETYG: 3/5 

måndag 12 mars 2012

Recension: Avengers Angel av Heather Killough-Walden.

After an eternity spent walking the earth in search of their lost souls mates, four archangels are about to learn that finding their archesses is only the first harrowing step to claiming their souls.

When Uriel, the Angel of Vengeance, cathes sight of Eleanore Granger he is stunned. He and his brothers have searched for centuries for the elusive archesses made for them by the Old Man and, recognizing Ellie as his, Uriel immediately wages a war of seduction to capture her heart.

Beautiful Ellie has spent her life on the run, hiding inexplicable powers others would kill to possess. She cannot deny her attraction to the extraordinarily handsome man with piercing green eyes but can she trust him?

As passion consumes Uriel and Ellie, outside forces just as powerful as the archangels themselves array against them. If the are to realize the love that is their destiny, Uriel and Ellie must fight to the death against those who would tear them apart ...
______________________________________________________________

När jag såg den här boken på Amazon blev jag väldigt nyfiken, men fick samtidigt lite förutfattade meningar. Jag brukar ha svårt för böcker där författaren använder sig av personer som är mytologiska eller har funnits på riktigt. I denna serie har författaren valt att gestalta de fyra ärkeänglarna Uriel, Michael, Azrael och Gabriel i deras jakt efter deras archesser - kvinnor som är speciellt skapade för deras skull.

Jag kan lugnt säga att jag inte ångrar att jag köpte den! Boken var oerhört bra och spännande från första raden. Det var lätt att följa med i utvecklingen och jag älskar författarens språk. Det är laddat med känslor och tankar. Man får följa både Uriels och Ellies synvinklar och författaren delar upp det på ett väldigt bra och tydligt sätt. 

Innan jag köpte den här boken hade jag inte hört talas om Heather, men nu kommer jag definitivt att läsa hennes andra böcker för hon fängslade mig totalt! Det är en bok för vuxna med mycket passion och erotik. Rekommenderas varmt om man gillar att bli känslomässigt berörd.

"Avangers angel" är första boken ur en serie vid namn "The lost angels". Den andra boken "Messenger's angel" kommer 1 juni 2012 och den tredjen boken "Death's angel" den 1 november. Det finns även en novell som utspelar sig innan böckerna och heter "Always angel". Det är en e-bok som man kan köpa från Amazon.

Mer om Heather Killough-Walden kan du läsa HÄR

BETYG: 4+/5

söndag 4 mars 2012

Tredje numret av tidningen Skriva.

 



För några dagar sedan fick jag tredje numret av tidningen Skriva i brevlådan. Det här numret var lika spännande som de tidigare numren och full av användbar information. Det var roligt att läsa den och jag ser fram emot nästa nummer.





Bland annat finns en artikel som heter "Bli utgiven" med en massa tips och råd om hur det faktiskt fungerar runtomkring ett manus. 

En annan artikel jag fann intressant var "Sviken av förlaget". En artikel som visar att allting inte blir rosaskimrande och himmelskt så fort ett förlag säger "ja". 

Den tredje artikeln jag gillade var "Så får du besökare till din blogg" där man får läsa hur andra gjort för att locka till sig besökare. 

Helt klart en spännande och bra tidning som verkligen är värd pengarna! Jag har inte varit besviken en endaste gång. :)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...