lördag 19 november 2011

Recension: Eldfloder av Elin Holmerin.

I sitt sovrum stod Martin och drog på sig kavajen. Dagen till ära hade han valt en mörkblå, eftersom han ville att kostymen skulle gå ihop med Emelies blå skoj. Ett ständigt leende låg på hans läppar och han nynnade tyst för sig själv när han dansade ner för trappen till hallen. Idag skulle hon bli hans. För alltid, fastän han behövde henne bara för en stund. Han hade inte bestämt sig för vad han skulle göra senare.

Texten på bokens baksida fångade mig på en gång när jag läste den och såg verkligen fram emot en spännande bok. Elin lyckas verkligen måla upp en bra bild av huvudkaraktären Martin. Han är läskig, udda och malplacerad. Han pratar på ett underligt sätt och är väldigt rastlös, endast intresserad av att utföra det han kom för. En karaktär som man minns.

Jag gillar Elins språk i boken. Den är målande och jag kan se omgivningen framför mig. Det enda jag blir besviken på är att boken är full av stavfel och ibland har jag svårt att följa med i vem som säger vad eftersom dialogerna på några ställen är underligt skrivna och ett radbyte kan ske mitt i en mening. Boken skulle behöva korrekturläsas igen.

Även om själva historien tilltalar mig har jag till en början svårt att lista ut vad den egentligen handlar om. Det känns mer som att jag läser en berättelse om svåra familjeförhållanden än en fantasy. Jag hade gärna velat att det stått någonstans på antingen framsidan eller baksidan att boken faktiskt handlar om drakar. 

Boken är även skriven ur flera personers synvinklar, vilket jag inte har något emot, men jag tror att handlingen hade blivit mer spännande om den skrivits ur Emelies synvinkel, eller Martins. 
En annan sak som jag hänger upp mig på är att det går på tok för fort framåt i boken. Jag hade inte haft något emot om den varit 50-100 sidor längre. På vissa ställen i boken berättar Elin där jag istället hade velat ha en dialog. 

Men jag faller för själva historien. Den är spännande, man blir nyfiken och bara måste fortsätta läsa. Jag är helt klart nyfiken på fortsättningen som man kan läsa i Elins andra bok "De två odjuren".

Förlag: Undrentide
Sidor: 269


BETYG:
3+/5


 /Nellie C Lind

2 kommentarer:

  1. Jag vet att det är fult att skylla ifrån sig, men korrekturen stod förlaget för :)

    Du tycker inte att det skulle förta spänningen om du visste från början vad Martin var?

    Tack för recensionen!

    SvaraRadera
  2. Självklart blir boken mindre spännande om Martins identitet avslöjas på en gång. Det är ju lite det som är spänningen i boken. :) Men jag tror att boken skulle locka mer läsare om man på baksidan fick veta att den handlar om drakar. En enkel mening skulle räcka. Men det är ju självklart upp till dig. :)) Boken är i varje fall helt klart läsvärd!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...