MINA BÖCKERNär den gamla och sjuka völvan Åshild bestämmer sig för att gå över till den andra sidan i förtid får varken Dagnie eller hennes syster Istrid något annat val än att försöka hjälpa henne. De kontaktar Dödens gud i hopp om att han ska uppfylla Åshilds önskan. Döden, som är en auktoritär och skrämmande man, är däremot inte intresserad av att hjälpa Åshild. Om Åshild vill ha hans hjälp vill Döden ha något i gengäld. Han vill ha Dagnie.


Dödens gåva är en berättelse som utspelar sig under vikingatiden om omöjlig kärlek, en mörk förbannelse och om att ha hopp när inget hopp finns kvar.

Dödens gåva är den första boken i serien Völvornas gudar.  

För många årtusenden sedan vilade friden över Riket. Ett enat rike, ett enat land, men så kom stormen som skövlade land och hav. Riket delades i två och magispråket revial delades i tre. Sanningen om rikenas och språkens ursprung föll i glömska.

Så kom en tid när ett av språken förbjöds. Gudarna drömde om försoning till det som en gång var för de såg framtiden nalkas av ondska och hat. Därför lät de en utvald födas. 

Stjärnfall är första boken i serien Legenden om revial'thor. Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...