lördag 18 juni 2011

Känner mig duktig!

Igår blev det en hel del arbete gjort med "legenden om revial'thor". Arbetade mig igenom hela sex kapitel i första boken "Månstenen". Satt och korrekturläste, ändrade och finputsade. Först halv två gick jag och lade mig! Var ganska trött då, kan jag lugnt säga. Jag hoppas kunna upprepa gårdagens bedrift även idag! :)

Jag har även bestämt mig för att låta min huvudkaraktär fortsätta heta Diendre, trots allt. 

Men jag har också funderat på att byta första bokens titel till "Stjärnfall" istället för "Månstenen". Så hette den från första början och gjorde det i många år innan jag bytte till "Månstenen".
"Stjärnfall" är kanske mer intetsägande, men det finns en baktanke med den titeln också. :) 
Vad tycker ni? Vilken titel låter mer spännande?


 /Nellie C Lind

5 kommentarer:

 1. "Stjärnfall" var en bra titel, kör på den! :) Inget fel på "Månstenen", men "Stjärnfall" känns lite mer diffust och väcker mer frågor kring vad titeln syftar på, och det är ju det man är ute efter :)

  SvaraRadera
 2. Precis så tänker jag också. :) "Stjärnfall" lockar mer medan "Månstenen" känns som en vanlig titel, liksom. :D

  SvaraRadera
 3. Jag tycker också att Stjärnfall är den bättre titeln. Det låter mer poetiskt och skapar intresse direkt, även om det kanske är lite mer diffust.

  Problemet med ett objekt som titel är att det lätt blir historiens MacGuffin, vilket, om det inte är gjort rätt, kan banalisera snarare än fördjupa.

  Sedan ska tilläggas att jag inte följde mitt eget råd när jag släppte min första bok. ;-) Så ta det jag säger med en smula salt.

  SvaraRadera
 4. Skrev förresten om det här med titlar på debutantbloggen för ett tag sedan. :-)

  http://debutantbloggen.wordpress.com/2011/02/05/har-ar-den-titeln-pa-min-bok/

  SvaraRadera
 5. Hej Oskar!
  Tack för dina tankar och jag håller nog med dig. :) "Stjärnfall" låter mer spännande och jag har valt att ändra bokens titel till det. Får se om förlaget tycker som jag sedan när det blir dags att skicka in boken. :)
  PS: Det var en intressant artikel om titalar på din blogg!
  MVH/Nellie C Lind

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...