torsdag 2 augusti 2012

Recension: Wicked nights av Gena Showalter.

 


Leader of the most powerful army in the heavens, dark angel Zacharel has been deemed to dangerous, too ruthless - and if he isn't careful, he'll lose his wings. But the warrior vill not be deterred ... until vulnerable mortal Annabelle tempts him.

Accused of a crime she did not commit, Annabelle has been imprisoned for four years. Demons track her every move. Zacharel is her only hope for survival, but is the brutal angel with a touch as hot as hell her salvation - or her ultimate damnation?


Serie: Angels of the dark - bok 1.
Sidor: 411

Det här är en av de bästa böckerna jag läst på sistone. Zacharel är en mörk ängel som tappat all respekt för människor och han är nära att förlora sina vingar om han inte skärper sig. Som en sista åtgärd för att få honom att ändra sitt sätt blir han ledare över en arme av andra mörka änglar som också riskerar att förlora sina vingar. Men han får inte mycket respekt från sina män. Deras uppdrag är att döda demoner och skydda människorna för att försöka lära sig respektera människoliv. Det går inte så bra, tills Annabelle kommer in i Zacharels liv. 

Det är en mörk och dyster stämning genom boken, mycket våld och blod, men det finns även en humoristisk sida. Dialogerna är välskrivna och får mig att tycka att det här är en genomtänkt bok. 

Jag gillar även karaktärerna. Zacharel är en stark och bestämd man som vet vad han vill, men det är även Annabelle och hon testar hans tålamod många gånger. 

Bokomslaget och titeln är däremot väldigt vilseledande. Jag tycker inte alls att det passar in på bokens handling. Både titeln och omslaget säger att det här är en bok laddad med erotik och passion. I själva verket är det en sensuell bok med mycket känslor. Allting är på en lagom nivå vilket gör det till en trevlig läsupplevelse. Det var det enda jag störde mig på, men om man bortser från det är det här en bok som inte går att lägga ifrån sig. Jag rekommenderar den varmt, men ger också ett varnings ord för våldsamma och blodiga scener.

BETYG: 5/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...