måndag 8 augusti 2011

Mitt egna förlag.

Idag sitter jag och dagdrömmer lite om mitt egna förlag. Det är inga seriösa tankar, inte än i varje fall, men jag kan bara inte låta bli att fundera på hur det vore att ha ett eget förlag. 

Zynell förlag hade det hetat efter en liten kombination av mitt förnamn och efternamn. Till en början hade jag bara gett ut mina egna böcker, men så småningom även andras. Inriktningen skulle vara fantasy men även böcker med övernaturliga inslag som utspelas i vår värld. Dessutom skulle det vara böcker för vuxna och inte barn och ungdomar som de flesta fantasyböcker klassas som idag. Jag skriver fantasy - men jag skriver definitivt INTE för barn och ungdomar.

Ska jag vara ärlig har mina böcker aldrig riktigt fått en chans hos de stora förlagen. Jag har knappt skickat runt dem ännu. Men så fort "Dödens gåva" blir färdig ska jag skicka den både åt höger och vänster. Jag vet att min bok är bra, måste bara få andra att fatta det. :) Men om det inte går som planerat överväger jag faktiskt att starta eget.

Problemet är pengar. Även om man idag kan driva ett förlag hemifrån verkar det som att man måste ha en någorlunda stor budget för att trycka upp boken och sedan marknadsföra den. Och jag fullkomligen suger på marknadsföring. Det är inte alls min grej, men det skulle nog lösa sig på något sätt. 
Jag har sedan många år tillbaka satsat stort på mitt författande. Jag studerar svenska vid Stockholms universitet och när jag tagit min Kandidatexamen hoppas jag att jag kommer in på den ettåriga yrkesinriktningen Förlagskunskap vid Stockholms universitet. Där får man lära sig om allt möjligt om hur förlagsbranschen fungerar. Men tills dess är det några år.

Under den tiden hinner jag kanske ge ut min bok och skriva fler. Vem vet ... :) /Nellie C Lind

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att det låter som en bra plan :-) Jag har många gånger funderat på att ge ut Född ur Döden själv men känner som du att marknadsföringen inte är min starka sida. Jag ska se om något förlag nappar på boken först och om ingen är intresserad då får jag se hur jag går vidare då för jag tror på boken och det är det som är huvudsaken :-D
  Kram

  SvaraRadera
 2. Tycker det låter som ett mycket bra namn på ditt förlag. En god idé. Om du verkligen funderar på att starta eget förlag tycker jag du ska kika in på min länk: http://kim-m-kimselius.blogspot.com/p/skrivprocessskrivtips.html Här har jag berättat mycket om hur det är att ge ut på eget förlag etc.
  Vad du skulle kunna göra är att trycka upp dina böcker på Print-On-Demand. Varje exemplar blir dyrare, men då behöver du inte trycka flera tusen böcker på en gång, och därmed är det inga stora startkostnader för ditt förlag. Fundera på det!
  Lycka till!
  Kram Kim

  SvaraRadera
 3. Kim: Tack! Namnet har känts glasklart ganska länge. :) För några år sedan hade jag en hudvårdssalong som hette Salong Zynell.
  Ska ta mig en titt på din länk så fort jag hinner. Låter spännande!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...