lördag 18 februari 2012

Recension: Mörkrets beröring av Maggie Shayne.

 

Morgan De Silvas liv har rasat samman. Utblottad och sviken lämnar hon sitt gamla liv och tar sin tillflykt till ett fallfärdigt hus. Där, i husets gömmor, upptäcker hon hyllmeter efter hyllmeter med böcker. De fascinerande texterna är skrivna som dagboksanteckningar och författaren Dante - mannen som en gång ägde huset och som påstår sig vara vampyr.
Allt eftersom Morgan ger sig in i hans värld blir hon mer och mer besatt av berättelsernas huvudperson. Han hemsöker hennes tankar och drömmar - och han kommer närmare och närmare. Det känns som om han är verklig, som om han rör vid henne ...
Samtidigt, på en annan plats, är privatdetektiven Maxine något otroligt på spåren. En mördare går lös, en mördare som verkar ha övernaturliga krafter  - och snart leder spåren till Dantes hus ...När Morgan hittar de gamla böckerna skrivna av vampyren Dante förändras hennes liv totalt. Hon blir som besatt av honom och även om hon vet att han inte är verklig blir hon förälskad i honom. Han blir hela hennes värld. Hon arbetar som manusförfattare och gör en förmögenhet på filmerna baserade på Dantes böcker - och snart visar det sig att han är mycket mer än bara en karaktär i några böcker.

I sidan om får man följa Maxine eller Mad Max som hon även kallas. En forskningsanläggning brinner ned i hennes hemstad och hon blir nyfiken. Ganska snart upptäcker hon att det inte bara forskas om cancer på anläggningen - utan även på vampyrer.

Vampyrerna i denna bok är väldigt klassiska. De tål inte solljus, sover i kistor och förvandlar inte någon med ett bett, det krävs mer än så att bli en vampyr. Man måste vara utvald, bära på en speciell gen för att över huvud taget kunna bli en vampyr, samt att man måste vara på gränsen till att dö. 

Det är en erotiskt laddad bok som inte utesluter detaljerna. Man får verkligen leva sig in i Morgans besatthet och förstå den. Jag gillar språket och tycker att boken är spännande. Helt klart en bra bok för vuxna som gillar den klassiska vampyren. 

BETYG:4/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...